Hippoblue Glue-on shoes

Hippoblue Glue-on shoes
Vanaf, per set € 54,00

NIET MEER NAGELEN EN DE FIJNE DEMPING VAN KUNSTSTOF!


Deze vorm van hoefbescherming is zeer geschikt als je je paard niet wil nagelen, of maar tijdelijk hoefbescherming wilt geven.

Zeer geschikt bij paarden met slechte hoefkwaliteit, of overgang van ijzers naar blootvoets.

Deze kunststof hoefbescherming kan desgewenst wel genageld worden. Maar bij het secuur volgen van de beschrijving, blijft de lijm dermate goed zitten, dat nagelen niet nodig is.

Maatvoering: meet het breedste deel van de hoef indien mogelijk na het bekappen. En bestel de maat die daar net boven valt. (dus een hoef van 121 mm breed heeft een Hippoblue maat 125 nodig.)

HOEFONTVETTEN MET ACETON, NIET MET ALCOHOL

Hippoblue Glue on Shoe - complete set.

2 x Shoe met krans

1 x Schuurpapier

1 x Lijm

 

Met een beetje oefening en handigheid kan je het plakbeslag zelf bevestigen, daar moet wel bij gezegd worden dat e.e.a. aan extra benodigdheden wel cruciaal zijn.

VastplakkenVastplakken

Hoe gaat het plakken in zijn werk?

1.Zorg dat de hoef netjes bekapt is, geen flares, als het even kan geen te diepe groeiringen.

2.Plaats de Hippoblue onder de hoef en teken de vorm af. Let op dat de Hippoblue recht op de hoef ligt! De   teen mag evt iets uitsteken, zeker bij paarden die wat meer moeten afrollen.

3.Vijl of schuur (bandschuurmachine of niet te heftige slijpschijf) de Hippoblue op maat. Vergeet niet de opstaande randen bovenop de hippoblue eraf te halen! Check tussendoor eens of je echt goed hebt gemeten, want teveel eraf is zonde.

4.Smelt de lijmkraag op de Hippoblue, meestal is niet de hele lijmkraag noodzakelijk. Met oefening kan je 2 x 3 lippen lijmen, wat de kosten aanzienlijk verminderd! Voor het smelten heb je een (goede kwaliteit) heteluchtpistool nodig, verkrijgbaar in alle doe-het-zelf zaken. Soms kunnen kleine schroefjes (10 a 16 mm lang) helpen om de beginpunten extra te zekeren.

5.Schuur hoef en lijmkraag goed!

6.Ontvet hoef en lijmkraag goed met Aceton! niet met alcohol!

7.Zet de hoef in de Hippoblue en zorg dat alles netjes ligt, ook als het paard de voet weer op de grond zet! Evt opnieuw plaatsen tot het echt goed zit! (lippen die uitsteken zijn n moeilijker te lijmen en gaan sneller los!)

8.Lijm vanaf de onderkant naar boven lip voor lip vast. Daarna ook de randen goed met lijm insmeren. De dunne lijm zuigt zichzelf naar binnen op de plekken waar nog niet genoeg lijm is. Gebruik niet teveel lijm anders duurt het langer voor de lip vastzit! De lijm is 2 secondenlijm dus draag handschoenen!!! Let op met lijmen dat echt eerst de onderkant van de lip gelijmd wordt, want anders zullen de Hippoblue’s minder lang blijven zitten.

9.Je paard kan lekker lopen, de Hippoblue’s, mits goed geschuurd, goed ontvet en netjes gelijmd, kunnen de normale tijd onder de voeten blijven zitten. Uiteraard verschilt dit per paard vanwege hoefvorm en groei. Ook verschillend terrein zal uitmaken hierin. Hoe handiger je wordt des te beter het resultaat, dus geef niet meteen op na 1x!

10.Verwijderen van de Hippoblues: met een smal plamuurmes of een bekapmes haal je heel gemakkelijk de lippen los. Vaak is de Hippoblue nogmaals te gebruiken (na afschuren van de oude lippen en nieuwe lippen smelten) wat zeer zal schelen in de kosten!

Kijk op mijn facebookpagina voor foto’s en updates over het plakbeslag!

80-er op plakbeslag80-er op plakbeslag

Maat opmeten!

Geef aan als je de 1e bestelling plaatst, dan wordt er oefenmateriaal voor het smelten meegestuurd!

Maatvoering: meet het breedste deel van de hoef en bestel de maat die daar net boven valt. (dus een hoef van 121 mm breed heeft een Hippoblue maat 125 nodig.

Maten: 90 t/m 150 mm

Prijzen

Volledig set Hippoblue glue-ons, bestaand uit 2 Hippoblues, 2 lijmkragen, lijm en schuurpapier :

  • 54,- euro (met handig werken door ervaring heb je niet elke keer een volledige set nodig!) voor maat 90, en 110 t/m 135
  • 56,- euro voor maat 140
  • 58,- euro voor maat medic 150 (150 is een harder soort (orhtopedisch) materiaal)

Lijmset: bestaand 2 lijmkragen, lijm en schuurpapier :

    40,- euro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hippotech glue roodhippotech glue rood

Los potje lijm: 15 euro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hippoblue loshippoblue los

Per losse Hippoblue (maat 110 t/m 150): prijs verschillend per maat:

    90:  8,25 euro
    110: 8.25 euro
    120: 9.50 euro
    125: 10.80 euro
    130: 11.75 euro
    135: 12,10 euro
    140: 13.00 euro
    150: 14,50 euro
(medic versie: harder materiaal)

hippoblue 150 medichippoblue 150 medic

Bestel Hippoblue Glue-on shoes

Plaats een bestelling via het onderstaande formulier of neem contact contact met mij op.

*
*
*
*
*
Als u dit invoerveld ziet, kunt u het leeg laten