Green Distance en Akhdhar endurance
 
nav

Green Distance is het bedrijf van Esther Groen, internationaal enduranceruiter en instructrice.

Al vanaf haar eerste levensjaren heeft Esther Groen een passie voor paarden. En deze passie is door haar leven heen steeds groter geworden. Van een fanatiek manegeruitertje als kind, groom van internationale eventingpaarden en manege en privé instructrice tussen haar 20ste en 35ste, tot internationaal lange-afstand wedstrijdruiter met een aantal eigen paarden op dit moment.

Een ding is een rode draad in deze historie: om op deze manier met paarden bezig te zijn moet je een doorzetter zijn, het werk is zwaar en lang, en ook de lange-afstandwedstrijden (soms meer dan 160 km op 1 dag!) vergen veel van mens en paard.

 In al deze jaren met paarden heeft Esther Groen zich ontpopt tot een veelzijdig ’paardenmens’, en verzamelde veel achtergrondinformatie over paarden, paardrijden, paardenfysiologie, paardenpsychologie en de diverse takken van paardensport. Vanuit deze achtergrond is Green Distance ontstaan, want vaak waren problemen met rijden of blessures te herleiden naar het zadel of de manier waarop paard, ruiter en zadel met elkaar interacteerden. 

Hoe langer Esther in de endurance sport reed des te meer zij ook zag dat er een tekort aan begeleiding was. Waar het bij de dressuur en springsport heel normaal is om les te nemen is dat bij endurance helemaal niet het geval. Men neemt soms wel dressuurles, maar specifiek "enduranceles" bestaat eigenlijk niet. Vandaar dat via de endurancesporttak van Green Distance: Akhdhar Endurance, nu ook begeleiding en les kan worden verkregen.

Ook is er inmiddels een kleinschalige endurancefokkerij (Akhdhar Endurance) van de grond gekomen. Door veel inlezen en het onderzoeken van succesvolle lijnen probeert Esther in Nederland wat internationaal goed presterende endurancelijnen te krijgen. Dit staat nog helemaal in de kinderschoenen, maar het is volop in ontwikkeling!

Klik hier voor meer informatie over lessen en training.

Klik hier voor meer informatie over Esther’s paarden.