Green Distance zadels

Green Distance staat voor comfort en kwaliteit tijdens plezierige uren te paard.In alle takken van ruitersport.

De zadels die ik aanbied passen hier perfect bij.

De high Tec BUA staat voor innovatie en comfort voor zowel de ruiter als zeker ook het paard. En volledig naar wens samen te stellen.

De Massimo bied comfort en degelijkheid en is in vele maten en kleuren bestelbaar. Dit is door de uitgebreide maatvoering eigenlijk een maat zadel.

De Franco is licht gewicht, eenvoudig, volledig naar kleur wens te bestellen en licht aanpasbaar aan het paard.

En de Trekker is het enige semi boomloze zadel, waarbij de drukmetingen vergelijkbaar zijn, met een boom zadel. Het assortiment Trekker zadels is groot, en in vele kleuren en wensen verkrijgbaar.

De zadels kunnen middels een pas consult bij u thuis of hier op locatie worden gepast op uw paard. Uiteraard kunt u het zadel dan ook proberen.

Het bua zadel kan zelfs een week gehuurd worden.

Wilt u een afspaak maken, stuur dan een mail

Voor het huidige assortiment en de zadel benodigdheden. zie de vernieuwde webshop Klik HIER

 

 

BUA

Uniek vanwege de volkomen nieuwe soort boom met "zwevende zit" die in trapjes tussen 2 uiterste standen gezet kan worden ingesteld, de zeer makkelijk afneembare en verwisselbare zweetbladen en kussens die zeer eenvoudig kunnen worden aangepast. Verdere pluspunten zijn het lichte gewicht, dubbele v-singelstoten en de super smalle, zachte zit.BUA is vernieuwend, de materialen, zadelboom, ruime pasvorm en aanpasbaarheid zijn met geen enkel ander zadel te vergelijken.De materialen zijn licht, modern en ademend. Een combinatie van dun, maar sterk leer samen met mesh stof dat zelfs wasbaar is geeft een frisse look en een functioneel gebruik.

De zadelboom is een uniek hi-tech ontwerp dat instelbaar is qua vering. Vanwege de korte takken op de zadelboom en de aanpasbare kussens kunnen vele paarden met de standaardboom worden bedient. De aanpasbaarheid geeft veel mogelijkheden om meerdere zadels in 1 te hebben: de kussens kunnen worden aangepast, de zweetbladen kunnen worden verwisseld en de singelstoten kunnen voor de singelplek worden verschoven.

Het is mogelijk de BUA een week te huren om uit te proberen

Het bua zadel blijft innoveren.

Sinds januari 2018 is, naast de Original de bua Performance en bua Crossover geintroduceerd.

De Performance wordt gemaakt met hulp van engels zadel leer en kan geleverd worden met wol gevulde, lederen kussens.

De Crossover is vervaardigd met automotive leer, zoals de original versie, maar heeft de wolgevulde kussens.

Franco

Dit stoere Zuid Afrikaanse merk zadels combineert de comforabele zit van een zadel op westernboom met een licht gewicht en een aanpasbaar kussen. In Zuid Afrika en Namibië zijn deze zadels zeer populair voor zowel endurance als recreatief rijden.

Op dit merk zadel wordt ook de wereldberoemde Mongol Derby gereden. De zadels zijn mooi kort, licht en in zowel leer als kunststof uitvoering te verkrijgen. De aantrekkelijke prijs helpt nog mee met de keuze voor een Franco!!

Momenteel heb ik de Franco Renegade en Normady als testzadel beschikbaar.

Franco zadels worden custom made op kleur, compleet met singel en beugels geleverd.

Franco zadels

 

Massimo Trail, het meest populaire en all-round  zadel van massimoMassimo Trail, het meest populaire en all-round zadel van massimo

Massimo

De Massimo zadels zijn geen maatzadels, maar omdat Massimo veel boommaten heeft komen deze zadels er zeer dichtbij in de buurt. De Massimo’s zijn standaard leverbaar van boommaat 27 t/m 42. Het is mogelijk om maat 44 of zelfs 46 te laten maken voor zeer brede paarden of zelfs voor trekpaarden.

De brede kussens zorgen voor een optimaal comfort voor het paard, en ook de ruiter zal zeer prettig rijden in deze heerlijk zachte zadels. Massimo zadels komen in vele modellen en zijn geschikt voor vele disciplines, van endurance, trektochten tot IJslander- en dressuursport.

> Massimo zadels

Trekker Luxus, zwart met bruinTrekker Luxus, zwart met bruin

Trekker Flexible Saddles

De Trekker zadels behoren tot de boomloze zadels. Echter, in tegenstelling tot veel andere boomloze zadels hebben de Trekker zadels een vilten of leren versterking in het zadel zitten waardoor het gewicht van de ruiter beter over de rug van het paard wordt verdeelt dan bij gewone boomloze zadels.

Je kan je afvragen of het nog een boomlooszadel is met zo’n versterking. Een flexibel zadel is dan misschien een betere benaming.

Green Distance heeft vele zadels getest en dit merk kwam als enige goed uit de testen. Inmiddels zijn er verschillende fijne modellen beschikbaar.

> Trekker Flexibele zadels

Gaston Mercier

Vanwege een aantal redenen is Green Distance in 2017 na ruim 10 jaar gestopt met het dealerschap van Gaston Mercier zadels.

We kunnen nog wel Gaston Mercier zadels voor u nakijken op uw paard